Animation Panorama (85’)

CORP.

Pablo Polledri, Argentina, 2016, 9’

CORP.

Ambiție, exploatare a muncii, poluarea mediului, degradarea umană, excedent, corupție și multe altele, în lumea minunată a pieței libere!


POILUS

Guillaume Auberval, Léa Dozoul, Simon Gomez, Timothé Hek, Hugo Lagrange, Antoine Laroye, David Lashcari, Franța, 2016, 4’38’’

SOLDAȚII FRANCEZI

În tranșeele franceze, domnește calmul. „Păroșii” („infanteriștii francezi”) așteaptă să plece pe câmpul de luptă. Printre ei, Ferdinand, un iepure tânăr, cântă la muzicuță. Un semnal fluierat e dat, iar atacul începe. Pe tărâmul nimănui, își întâlnește, pentru prima dată, inamicul, o creatură oribilă.


GAMER GIRL

Irena Jukić Pranjić, Croația, 2016, 9’

FATA CU JOCURILE

Filmul se desfășoară într-un joc pe calculator. Posibilități programate și limitate oferă contextul în raport cu care Lili încearcă să lupte pentru iubirea vieții ei. O poveste de dragoste cu un început fericit și cu un sfârșit trist se desfășoară într-un joc pe calculator. Calitățile sale fixe și neschimbabile amintesc de norme și limitări sociale, lăsând-o pe protagonistă cu foarte puține șanse să lupte pentru alegerea sa de viață.


FATCULA

Martinus Klemet, Estonia, 2016, 9’04’’

FATCULA

O clinică mistică de operații de înfrumusețare e construită lângă un club de sport, ceea ce amenință să-l falimenteze pe proprietarul clubului. Ce se petrece în această clinică? Soluția pare să fie înăuntrul unei sticle de „Arzătorul de Grăsimi”. Bun venit în lumea artei ostentative și a prostului gust!


KOSMOS

Daria Kopiec, Polonia, 2016, 2’30’’

COSMOS

„Cosmos” e un film de animație despre trup. Mușchi, piele, inimă, care-și doresc să fie atinse. Despre trupul care își dorește să experimenteze apropierea cu un alt trup.


BEYOND THE BOOKS

Jérôme Battistelli, Mathilde Cartigny, Nicolas Evain, Maéna Paillet, Robin Pelissier, Judith Wahler, Franța, 2016, 6’38’’

DINCOLO DE CĂRȚI

Veți descoperi imensitatea unei librării enorme, prin ochii unui bătrân librar, până când un eveniment neprevăzut îi va întoarce viața cu susul în jos, ca niciodată… Apoi, el își va redescoperi librăria, cu îngrijitorul acestui loc enorm și cu un băiețel, un iubitor al benzilor desenate.


IRMA

German Tejeira, Alejo Schettini, Uruguay, 2017, 5’

IRMA

Într-un oraș asediat de vânt și frig, Irma, o bătrână croitoreasă, care trăiește într-o clădire în care încălzirea s-a stricat, va lua inițiativa să facă ceva, pentru toți vecinii ei.


O MATKO!

Paulina Ziółkowska, Polonia, 2017, 12’

O, MAMĂ!

Mama și fiul își schimbă locurile și rolurile permanent: o dată, mama e adult, uneori, fiul se maturizează și are grijă de mama dintr-odată copilăroasă. Aranjamentul funcționează bine, până când băiatul decide să scape de sub fusta mamei prea protectoare și să-și înceapă o viață independentă.


POLSKA WARRIOR

Camiel Schouwenaar, Polonia, 2017, 25’

LUPTĂTORUL POLONEZ

Eryk, alias „Luptătorul polonez”, e eroul indiscutabil în jocul virtual „Vânătorul de aur”, dar, în viața reală, el e invizibil. Prietena lui de joc, Laura, îi arată cum să folosească abilitățile lui de joc în viața reală, pentru a-l înfrunta pe tatăl lui dominator. „Luptătorul polonez” e un film de animație și de aventură, despre frică, iubire și jocuri pe calculator. Timidul Eryk locuiește într-un apartament deplorabil, cu tatăl lui, Dobry, și cu trei colegi polonezi. Când bărbații sunt la muncă, Eryk poate juca jocul preferat: „Vânătorul de aur”. Ca avatarul său dur, „Luptătorul polonez”, se luptă, împreună cu Laura, pentru dorita „Coroană de aur”. Dar, în viața reală, Eryk nu e deloc viteaz. Face, de bunăvoie, ceea ce-i cere tatăl său să facă: curățenie, gătit și lecții forțate de înot. Eryk nu poate înota, dar îi e frică să-i spună tatălui său. Când Dobry află că Eryk nu-și poate obține diploma de înot, devine furios și îi ia laptopul. Eryk a pierdut, acum, totul. Înfuriat, el fură „Mopedul de aur” al tatălui său. În timpul unei urmăriri nebune cu mopedul, între tată și fiu, tatăl cade de pe un pod și în râul adânc. Eryk trebuie să-și înfrunte temerile, pentru a-și salva tatăl de la înec. Descoperă că e ceva de câștigat și în viața reală.