COMPETIȚIA NAȚIONALĂ

Competiția Națională I (70’13”)

ATACUL PEŞTILOR BURETE

Vlad Dâmboviceanu, România, 2017, 11’

ATACUL PEŞTILOR BURETE

Povestea se desfăşoară într-un orăşel de provincie din România, în timpul unui regim comunist sau fascist. Un inspector de poliţie investighează moartea violentă a unei coafeze. Asistat de un sergent local, inspectorul intervievează colegele coafezei, care îl trimit către pescarul local, Nea Costel. Pescarul vorbeşte despre o specie nouă şi agresivă de peşti şi despre o lumină mare (OZN?). Inspectorul îl arestează: unul din cârligele lui de pescuit a fost găsit în părul victimei.


BESTIA

Andreea Lăcătuş, România, 2017, 17’

BESTIA

Iulică şi Denis, doi tineri poliţişti dintr-un oraş de munte, au o zi grea la muncă: ei trebuie să găsească bestia care umblă liberă pe străzi. Între timp, vocea poporului are de spus alte poveşti.


INSULA

Adina Dulcu, România, 2018, 12’

INSULA

O insula pe un lac, în mijlocul oraşului. Un spaţiu suspendat, unde Ana se duce să se refugieze, în fiecare zi. Acolo, încearcă ea să se reconecteze cu sine însăşi, cu amintirile şi cu emoţiile ei. Dar această insula va deveni şi un teritoriu al transcendenţei, unde Ana va găsi puterea să lase în urmă un trecut dureros.


MISTERUL UNUI CAZ SIMPLU

Vera Surăţel, România, 2017, 18’

MISTERUL UNUI CAZ SIMPLU

Grigore Toma, bucătar de profesie şi însurat din dragoste cu Eliza Rumeanţev, o croitoreasă, dezvoltă, de curând, un interes faţă de vecina tinerică de pe etaj.


CEL MAI BUN CLIENT

Serghei Chiviriga, România, 2017, 12’13’’

CEL MAI BUN CLIENT

Când un client dubios intră în magazinul tău de pompe funebre, atunci e timpul să investighezi. Într-o seară obişnuită, un bătrân comandă 12 coroane funerare de la casa de pompe funebre deţinută de familia Kruchowsky. Fără a scoate vreo vorbă, bătrânul părăseşte incinta. Domnul şi doamna Kruchowsky devin suspicioşi şi încep să investigheze acest potenţial asasin.


Competiția Națională II (80’40”)

LINIŞTE

Alex Iureş, România/Austria, 2018, 15’

LINIŞTE

Doi frați care nu s-au mai văzut de mult timp, se întâlnesc să stabilească detaliile înmormântării mamei lor. Mama a murit neașteptat, în urma unui atac cerebral. Întâlnirea aduce suferință și acuzații, lucruri nespuse și mărturisiri dureroase. Și o ultimă întrebare care rămâne fără răspuns: mai sunt o familie? Au fost vreodată?


IEDERA

Sarra Tsorakidis, România, 2018, 27’40’’

IEDERA

Prietenii tăi nu mai sunt atât de amuzanţi, când tu eşti cea de care râd. La o cină în curtea prietenilor săi, Zoe, o femeie de 30 de ani, îl prezintă de Duncan, noul ei iubit străin. Toată lumea pare să se înţeleagă de minune, însă Zoe are un secret, care îi apasă din ce în ce mai tare pe conştiinţă. Starea ei transformă întâlnirea într-un pretext ideal pentru ceartă, iar toate personajele îşi pot exprima, în sfârşit, adevărul.


DATE NIGHT

Stela Pelin, România, 2017, 17’

DATE NIGHT

Andrei lucrează la o spălătorie de maşini. Din cauza unor evenimente nefericite, este concediat. Este o veste foarte proastă pentru Andrei, având în vedere că, în curând, se însoară. Acasă, cuplul începe să se contrazică pe tema nunţii şi Andrei începe să îi povestească logodnicei o întâmplare de demult, pentru a evita cearta. Cine ar fi ştiut că va fi o idee proastă?


A LONG STORY SHORT

Andrei Olănescu, România, 2017, 10’

A LONG STORY SHORT

O călătorie iniţiatică a unui melc. O simplă întâlnire cu o oglindă pierdută îi schimbă viaţa şi îi dă un sens. Este astras de reflexia ei, până ce totul se pierde şi visul melcului se adânceşte definitiv…


TURA DE NOAPTE

Cristian Plesh, România, 2018, 11’

TURA DE NOAPTE

Pentru oameni, nopţile de vară sunt pentru distracţie. Pentru vampiri, ele nu sunt altceva decât un râu constant de ispite. Dragoste, piele, naivitate şi transpiraţie se găsesc la orice colţ de stradă. Tot ce e nevoie pentru ca oraşul să devină un loc de hrănire este ca un vampir să se trezească într-o pasă proastă.