COMPETIȚIA NAȚIONALĂ

Competiția Națională I

O NOAPTE ÎN TOKORIKI

Roxana Stroe, România, 2016, 18’

O noapte in tokoriki

O NOAPTE ÎN TOKORIKI

Într-un club de noapte improvizat numit „Tokoriki”, tot satul sărbătorește majoratul Geaninei. Prietenul ei și Alin îi vor oferi cel mai surprinzător dar, unul pe care nimeni nu-l va uita vreodată.


REȚEA INDISPONIBILǍ

Adina Dulcu, România, 2016, 14’55’’

Retea indisponibila

REȚEA INDISPONIBILǍ

Ce faci, atunci când te trezești într-o situație-limită? Pui mâna pe telefon și începi să suni. Dar dacă nimeni nu e disponibil? Dacă pari deconectat de orice rețea, fie ea mobilă sau nu? Și dacă singurul apel pe care îl primești înapoi e cel de care te temi cel mai mult?…


VISE DE VÂNZARE

Vlad Buzăianu, România, 2016, 9’23’’

Dreams on sale

VISE DE VÂNZARE

Într-o lume în care oamenii pot înregistra, cumpăra și vinde vise, mulţi încep să piardă abilitatea de a visa. Visele au devenit o formă modernă de artă şi obiect de vânzare pentru clasa bogată a societăţii. Un artist în vise deschide o galerie…


MEDA

Emanuel Pârvu, România, 2016, 14’22’’

Meda

MEDA

Într-un sistem social de stat în care familii adoptive sunt adesea acuzate că iau copii din orfeliante doar pentru alocația lunară, Meda, o fetiță de 13 ani, urmează să fie dusă înapoi în orfelinat, după ce mama ei adoptivă moare. După 8 ani în care Meda a făcut parte din familie, tatăl ei adoptiv nu poate trăi cu gândul că o va pierde și pe ea.


TOATE FLUVIILE CURG ÎN MARE

Alexandru Badea, România, 2016, 24’45’’

Toate fluviile curg in mare

TOATE FLUVIILE CURG ÎN MARE

Rănit de procesul administrativ absurd privind aspectele practice ale trecerii în neființă a mamei sale, Radu trece prin momente de grea încercare o dată cu moartea ei, deşi restul familiei lui are o grămadă de idei de împărtăşit.


BLANĂ

Tudor Botezatu, România, 2016, 9’14’’

Blana

BLANĂ

Soare este un muzician cu prea puțină inspirație și prea mulți neuroni prăjiți de la fumat iarbă. Într-o zi, decide că viața lui este prea haotică, așa că începe să-și scrie un ghid de supraviețuire pentru momentele când realitatea își pierde sensul. Trecând prin diverse episoade halucinante, Soare speră să își regăsească inspirația.


Competiția Națională II

TE MAI UIȚI ȘI LA OM

Ana Maria Comănescu, România, 2015, 22’

Te mai uiti si la om

TE MAI UIȚI ȘI LA OM

Radu și Mădălina, tineri îndrăgostiți, călătoresc cu mașina. Pe drum, iau cu ei un autostopist cu care se înțeleg de minune.


237 DE ANI

Ioana Mischie, România, Franța, 2016, 21’17’’

237 years

237 DE ANI

O comedie despre durere şi o dramă despre fericire: într-un sat îndepărtat din România, în perioada post-comunistă, panica se declanşează, atunci când o comunitate de săteni care primiseră ajutor financiar suplimentar după ce pretinseseră fraudulos că aveau dizabilităţi, e cât pe ce să fie demascată de către o echipă locală de investigaţii.


INSECTAR

Andreea Dobre, România, Marea Britanie, 2016, 2’35’’

Insectar

INSECTAR

Într-o zi, un om se hotărăște să își contabilizeze fiecare emoție pe care o trăiește.


4 ½ SIMȚURI

Raluca Răcean Gorgos & Ion Aramă, România, 2016, 20’

4 simturi

4 ½ SIMȚURI

Fiind orb de mai bine de 30 de ani, dl Grosu își continuă viața într-o rutină zilnică, reconstruindu-și realitatea în mintea lui. Accidente se mai întâmplă din când în când, dar este ajutat de soția lui, doamna Grosu. O bătrânețe liniștită, într-o casă cochetă undeva în București. Armonia se termină într-o dimineață, când, în casă e liniște. Radioul e oprit, ziarele neatinse, iar din bucătărie nu se aude nimic. Casa devine prea mare, spațiul prea gol. Dl Grosu are o ultimă decizie de luat.


ȘAPTE LUNI MAI TÂRZIU

Andrei Crețulescu, România, 2015, 24’26’’

Sapte luni mai tarziu

ȘAPTE LUNI MAI TÂRZIU

O casă perfectă. O căsnicie perfectă. O duminică dimineață perfectă.