FOCUS GRAZIA TRICARICO

grazia-tricarico-400-x-600

Grazia Tricarico

S-a născut în Apulia (sudul Italiei). A absolvit, la Milano, literatură şi filozofie, cu o calificare în istorie şi critică cinematografică (studii avansate de film).

După o carieră ca artist video şi monteur, în 2013, a absolvit regia la Centrul experimental de cinematografie (Academia Naţională de Cinema din Italia), în Roma. A scris şi a regizat: „Michele Nella Terra” (2012, documentar, 35’), „Bios” (2013, film SF, 15’), „Mona Blonde” (2014, dramă, 11’), „Persefone” (2014, dramă, 18’), „Ego Devorem” (2016, film experimental, 8’), „Spectra” (titlu în lucru, film SF, post-producţie).

Scurt metrajele sale au fost selectate în numeroase festivaluri internaţionale de film, inclusiv cele din Toronto, Atlanta, Clermont-Ferrand, Locarno, Veneţia, Edinburgh, Torino.

BIOS

Italia, SF, 2013, 15’

Bios

BIOS

Prin intermediul „Tratamentului”, „Bios” transformă oamenii în „datornici”: niște creaturi ataraxice obligate să contribuie la un ciclu obositor de producție. Un bărbat și o femeie nu știu dacă pot avea încredere unul în celălalt: e o lume în care realitatea este dubioasă.


BLONDA MONA

Italia, dramă, 2015, 11’

Mona blonde

BLONDA MONA

Mona Blonda e o culturistă aflată în ajunul unei competiții internaționale majore; viața ei e dedicată în întregime căutării unui anume ideal estetic de perfecțiune și frumusețe. O mutație neașteptată a trupului ei îi va distruge aparentul echilibru mintal, târând-o într-un coșmar.


PERSEFONA

Italia, dramă, 2014, 18’

Persefone

PERSEFONA

Trupul neajutorat. Chinul unei nevoi ancestrale. Instinctul vieții și fascinația morții. Pasiunea incontrolabilă ce corodează pe cel ce-și ascunde dorința. Nicandro, sedus de zeița Persefona, nu poate decide asupra naturii sale.


EGO DEVOREM

Italia, experimental, 2016, 8’

Ego devorem

EGO DEVOREM

Două creaturi suspendate într-un spațiu mintal. O cercetare asupra trupului, sexualității, a dorinței carnale. O inspirație asupra identității feminine, o identitate ce trebuie să se remodeleze într-un orizont în permanentă schimbare.