FOCUS SEÁN BREATHNACH (50’)

SEÁN BREATHNACH - FOCUS ON

Seán Breathnach a absolvit Universitatea din Galway (Irlanda), cu o diploma în drept și economie. A avut dintotdeauna o iubire profundă pentru film și a scris scenarii pentru emisiuni de televiziune, care au fost ofertate de companii de producție din Marea Britanie. Sean a regizat peste douăsprezece scurtmetraje, unele dintre ele adunând premii naționale și internaționale. Opera sa a fost prezentată la Ambasada Irlandei în Londra, drept un exemplu de cinematografie contemporană irlandeză. E membru fondator al „Egomotion”, un website și forum înființat să încurajeze producția de film în sudul Irlandei. Lungmetrajul său de debut, „Dincolo de pădure”, a adunat premii pentru „Cel mai bun lungmetraj”, la Festivalul de Film de Groază „Unrestricted View”, în Londra și la Festivalul Internațional de Film „Lumea Canadei”. Îi place cafeaua a naibii de bună și conversațiile spumoase.

TH3 ROOM

2010, 5’30’’

CAMERA

O femeie primește un „e-mail” de la un prieten, cu un „link” către ceea ce, inițial, pare a fi o imagine statică, dar care se dovedește a fi mult mai sinistră.


SPELLBOUND

2014, 14’30’’

SUB VRAJĂ

Doi buni prieteni (Cathy și Susan) se hotărăsc să chiulească de la școală pentru o zi. Se aventurează într-o pădure din apropiere, ca să efectueze vrăji magice, în speranța că visele lor romantice vor deveni realitate.


FELICIDAD

2014, 3’

FERICIRE

Nu e nimic mai important în viață decât fericirea.


SLOW CRUNCH

2013, 4’

„CRUNCH” LENT

Videoclip muzical, pentru duetul irlandezo-australian „In Valour”.


SEARCHING FOR TEN

2012, 12’

ÎN CĂUTAREA NOTEI 10

Alan Lidden e un romancier de literatură ușoară, care și-a dorit dintotdeauna să fie luat în serios. E în căutarea recenziei de carte perfecte: 10 din 10. Și va face orice ca s-o obțină.


PRISON

2013, 3’

ÎNCHISOARE

Trebuie să ne eliberăm din închisorile în care ne găsim.


BREATHE OUT

2017, 6’30’’

EXPIRĂ

Anne trăiește o nouă viață, într-un efort de a scăpa de un trecut dureros. Într-o zi, cineva din viața ei trecută o găsește, iar ea trebuie să decidă cum să facă față acestei situații.