Juriu și Premii

Premii

Competitie internationala

Trofeul Timishort pentru cel mai bun film: GAZE / PRIVIRE
Mentiunea speciala a juriului: VALENTINA
Mentiunea speciala a juriului: NAGRADA / PREMIUL

Competitie nationala

Premiul pentru cel mai bun film romanesc: OFFSTAGE
Mentiunea speciala a juriului: ANATEMA

Videorama

Premiul Videorama pentru cel mai bun film experimental: PENÚMBRIA / PENUMBRA
Mentiunea speciala a juriului: GREEN SCREEN GRINGO / STRĂINUL DE PE ECRANUL VERDE

TimiKids

Premiul publicului (7-11 ani): DIVCHINA I SONTSE / FATA ȘI SOARELE
Premiul publicului (12-14 ani): POLSKA WARRIOR / LUPTĂTORUL POLONEZ

Juriu

Maja Susa - JURY

MAJA ŠUŠA

Maja Šuša s-a născut în Belgrad, pe 17 mai 1990. A absolvit actoria, în 2013, la Academia de Arte din Belgrad. Până în prezent, a jucat în 23 de scurtmetraje, patru lungmetraje și șapte seriale de televiziune, piese de teatru în Belgrad și Novi Sad. A participat la programul „Sarajevo Talents”, în 2014, la Festivalul
de film de la Sarajevo. Din 2015, lucrează, pentru a explora continuu procesul teatral, cu regizorul și actorul italian Gianluca Barbadori. Maja e fondatorul și directorul artistic al „Bašta fest”, festival internațional de scurtmetraj de ficțiune din Bajina Bašta, Serbia de vest, care, anul acesta, ajunge la a patra
ediție. A lucrat la mai multe festivaluri, precum „FEST Belgrad”, „Bitef Belgrad”, Festivalul de scenarii din Vrnjačka Banja, „Sofest” din Sopot, Festivalul filmului de autor din Belgrad. A scris scenariul scurtmetrajului „Acasă e acolo unde e casa”, regizat de Peter Cerovšek și lucrează la scenariul lungmetrajului „Îți doresc toate cele bune”.

SHAI LEVY - JURY

SHAI LEVY

Shai Levy e director de imagine, fotograf și cineast. S-a născut și a crescut în Ierusalim, Israel și a obținut o diplomă, în același oraș, în 1999, la Școala de Film și Televiziune „Sam Spiegel”. S-a mutat în Berlin, Germania, în 2001, ca student-invitat la Academia Germană de Film și Televiziune („dffb”). Profund inspirat de „revoluția digitală”, care se instituia pe atunci în cinema, și îndrumat de directorul de imagine Anthony Dod Mantle, Shai a filmat două lungmetraje cu buget redus, mai multe scurtmetraje și documentare pentru televiziune și pentru marele ecran. În ultimii 10 ani, a fost activ în domeniul reclamei digitale, ca operator și regizor independent, alături de proiectele sale personale ca fotograf.

ANA MARIA PIRVAN - Jury

ANA MARIA PIRVAN

Ana Maria e producătoare română de film, stabilită în București. Timp de 10 ani, a lucrat în una dintre cele mai mari companii de producție din România, în ultimii cinci ani fiind producător și producător executiv. Portofoliul ei adună peste 100 de reclame, pentru clienți locali și internaționali, cu regizori din Europa și S.U.A., coordonând grupuri și echipe, din diferite țări, dar și scurtmetraje și lungmetraje românești, cu regizori precum Cristian Mungiu, Bogdan Apetri, Dorian Boguta, Mihaela Popescu, filme proiectate în festialuri din întreaga lume (Cannes, Locarno, Toronto, Cottbus). Cu o formație în filosofie, la Universitatea din București, Ana Maria și-a completat studiile cu diferite programe și ateliere de film în jurul Europei (Atelierul „Maia”, în Lituania; Studioul „Noi Orizonturi” din Wrocław; Campusul „Screen4All” din Paris; „Scenaristică pentru Film și Televiziune”, la Școala Națională de Film din Marea Britanie; „Fundația de Scenaristică” de la Academia de Film din Londra, Marea Britanie; „ Academy of Cultural Management” din București și Sofia). În 2016, Ana Maria a creat „Anchor Films”, care are ca scop să găsească o nouă generație de cineaști, cu o nouă abordare creativă, care fac filme pe teme noi pentru publicul român, dar care nu se limitează la piața românească. Din 2017, „Anchor Films” și-a extins aria de interes, transformându-se într-un butic creativ și centru de resurse, acoperind Europa și Orientul Mijlociu.

SEÁN BREATHNACH - JURY

SEÁN BREATHNACH

Seán Breathnach a absolvit Universitatea din Galway (Irlanda), cu o diploma în drept şi economie. A avut dintotdeauna o iubire profundă pentru film şi a scris scenarii pentru emisiuni de televiziune, care au fost ofertate de companii de producţie din Marea Britanie. Sean a regizat peste douăsprezece scurtmetraje, unele dintre ele adunând premii naţionale şi internaţionale. Opera sa a fost prezentată la Ambasada Irlandei în Londra, drept un exemplu de cinematografie contemporană irlandeză. E membru fondator al „Egomotion”, un website și forum inființat să încurajeze producția de film în sudul Irlandei. Lungmetrajul său de debut, „Dincolo de pădure” a adunat premii pentru „Cel mai bun lungmetraj”, la Festivalul de Film de Groază „Unrestricted View”, în Londra și la Festivalul Internațional de Film „Lumea Canadei”. Îi place cafeaua a naibii de bună şi conversaţiile spumoase.

JURY - Flavia

FLAVIA DIMA

Flavia Dima (n. 1993) este critic de film. A absolvit Departamentul de Jurnalism din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca și studiază, în prezent, la Centrul de Excelență pentru Studiul Imaginii, lucrând o dizertație în domeniul studiilor de gen. Este redactor al revistei on-line „Acoperișul de Sticlă” și a scris texte pentru „AperiTIFF”, „Cineuropa”, „Festivalists”, „Film New Europe” și „CinemaRx”. A participat la ateliere de specialitate, precum „Sarajevo Talent Press” și „Warsaw FIPRESCI Critics Project”, fiind membru al juriilor de tineret la festivaluri internaționale, ca cele de la Namur și Varșovia. Nu în ultimul rând, a devenit recent co-selecționeră a Festivalului de scurt-metraj „Filmul de Piatră”.