School Visit EICTV Cuba

EICTV Cuba 30 aniversario

La Şcoala Internaţională de Cinematografie şi Televiziune (EICTV) teoria audiovizuală merge mână în mână cu practica. După cum este definită în actul de fondare, şcoala este “o centrală care produce energie creativă pentru imagini audiovizuale. (O fabrică a văzului şi a auzului, un laborator al văzului şi al auzului, un parc de distracţii al văzului şi al auzului).”

De-a lungul anilor de studio la această şcoală, studenţii tratează producţia de film în toată complexitatea sa, începând de la primul lor exerciţiu de un minut până la filmul de absolvire. În acest fel, şcoala produce constant o cantitate semnificativă de filme in afara mediului academic, care circulă în festivaluri şi spaţii promoţionale.

O serie de premii dovedesc calitatea estetică şi conceptuală a filmelor produse de diferite promoţii de studenţi care provin din toate colţurile lumii şi alcătuiesc comunitatea şcolii. Câştigătoare de premii, aceste filme reprezintă un eşantion a unei poetici diferite, a unor perioade creative diferite care formează patrimoniul audiovizual complex şi vast creat în cadrul şcolii EICTV de-a lungul celor trei decenii de pregătire cinematografică neîntreruptă.

SIRENAS

Maryulis Alfonso Yero, Cuba, 2015, 20’

Sirenas

SIRENE

Micuța Clara și Zoe sunt surori și trăiesc alături de mama lor, Felicia, într-o casă veche din lemn. După ce găsesc o invazie de furnici în dulapul fetelor, ele cheamă un fumigator în casă. Dându-și seama de atracția tot mai mare dintre mama ei și fumigator, Zoe încearcă să-l îndepărteze pe acest bărbat din vieților lor, făcând-o pe micuța Clara să creadă că el vrea să o transforme pe mama lor într-o sirenă, dându-i să bea otravă de furnici. Clara, speriată că-și va pierde mama, încearcă să devină, și ea, sirenă.


UN PARAISO

Jayisha Patel, Cuba, 2013, 13’40’’

Paraiso

PARADIS

Damaris și Alberto trăiesc într-un sat din Cuba. În urmă cu patru luni, fiul lor de 12 ani s-a sinucis. Chiar dacă se bazează pe prieteni și pe o religie îmbrățișată recent, pentru a-i ajuta să treacă peste pierderea lor, un lucru chiar mai îngrijorător e scos la iveală.


LA DESPEDIDA

Alejandro Alonso Estrella, Cuba, 2014, 25’

La despedida

DESPĂRȚIREA

După ce vizitează o fostă mină, un fost miner, Pablo Fabelo pornește într-o căutare obsesivă a fostelor sale medalii și diplome. Viața trăită acasă, alături de fiica și nepoții lui, nu-i oferă suficiente motive pentru a renunța la această odisee în trecut. Totul, în jurul său, viața e în plină desfășurare. Strigătele senine și râsetele nepoților lui sunt în contrast puternic cu goliciunea ce-i umple lui zilele. Când căutarea actelor pierdute nu duce la nimic, îi cere ajutorul fiicei. Ea nu e capabilă să-i ofere ajutorul dorit, așa că Pablo pleacă de-acasă, încurcat și deziluzionat. O privire cuminte asupra vieții unui bătrân care, împotriva propriilor convingeri, merge în căutarea trecutului.


ALFA

Javier Ferreiro, Cuba, 2015, 17’45’’

Alfa

ALFA

Alfa Méndez Cuban, actor porno homosexual, este nevoit să se întoarcă pe platoul de filmare fără Yerry. Cei doi erau un cuplu romantic de artişti cu câţiva ani în urmă. În prima zi de filmare fără partenerul lui, Alfa încearcă să se poarte la fel ca în trecut, dar lucrurile s-au schimbat iremediabil.


MAREA

Adam Breier, Cuba, 2015, 15’20’’

Marea

MAREE

La plajă, Camelia plănuiește petrecerea pentru ziua de naștere a fiului ei, Angel. Provocat de dispariția tatălui, Angel fuge de acasă, iar Camelia e nevoită să înceapă o căutare ce o va conduce la confruntarea cu eșecul familiei sale.