TIMIKIDS

TimiKids I (5-9 ani) (44’51”)

SWIM

Maike Mahira Koller, Germania, 2017, 3’

ÎNOT

În ciuda vârstei ei, o bătrânică încă îşi doreşte să înveţe să înoate şi îşi depăşeşte frica de apă. Dar, în timpul încercării ei de a înota, trezeşte, fără să ştie, atenţia peştilor din apele adânci. Filmul de animaţie „Înot” e povestea unei femei bătrâne, care, în ciuda vârstei, încă îşi doreşte să înveţe să înoate. Bine-echipată cu un colac, cu aripioare gonflabile şi o pereche de ochelari de protecţie, bătrâna ezită mai întâi să intre în apă, dar, în cele din urmă, e trasă în mare de un val mare. Fiind în panică, bătrâna încearcă să se menţină deasupra apei, dar e strivită sub apă de înălţimea valurilor şi trasă în adâncuri. Încet, bătrâna începe să se înece…


DROPS

Karsten Kjaerulf-Hoop & Sarah Joy Jungen, Danemarca, 2017, 4’49’’

PICĂTURI

O poveste animată despre ciclul vieţii picăturilor de ploaie, folosind o frumoasă tehnică de acuarelă. În poveste, descoperim o comunitate mică de picături de ploaie, în circuitul apei, urmărind norii, ca să ţină pasul cu ploaia. Le vedem durata vieţii desfăşurându-se, pe măsură ce ele se răsfaţă în ploaie şi se confruntă cu inevitabilul: ploaia va luat sfârşit. Măreţia existenţei lor e dezvăluită când iese soarele şi ele află că nu au de ce să le fie frică.


БЕЛОСНЕЖЬЕ

Ira Elshansky, Rusia, 2018, 6’42’’

TĂRÂMUL ALB

Un bărbat din plastilină gri se descoperă într-o cameră de un alb strălucitor. El lasă urme, dar încearcă să menţină camera în forma ei originală, până când, într-o zi, graniţele spaţiului lui se schimbă.


FIASKÓ

Szabolcs Nagy, Ungaria, 2017, 4’38’’

FIASCO

Un bătrân îşi trăieşte viaţa lui obişnuită în pădure, când, pe nepusă masă, un om ciudat îi bate la uşă, încercând să-i vândă nişte comori magice.


EGU

Ander Pérez de Arenaza, Spania, 2018, 5’

EGU

Vom călca pe urmele unui personaj articulat, cu o profesie strălucită şi particulară.


LI.LE

Natia Nikolashvili, Georgia, 2017, 9’45’’

LI.LE

Pădurea magică moare fără lumină, Lile îşi caută reflecţia dispărută, care o călăuzeşte în imensul far. Lile, cu „celălalt sine” al ei, găseşte calea ca să lumineze peste pădure şi s-o aducă la o nouă viaţă.


Банго Васил

Milen Vitanov & Vera Trajanova, Bulgaria, Germania, 2016, 8’30’’

BANGO VASSIL

Pe umărul unui gigant, doi copii îşi dau seama că au mult mai multe în comun decât au crezut. Începutul unei frumoase prietenii.


BIG BOOOM

Marat Narimanov, Rusia, 2017, 4’12’’

UN MARE BUUUM

Totul începe de la bun început. Lumea noastră nu face excepţie. Marea teorie a evoluţiei, spusă în doar 4 minute. O declaraţie ecologică, dezvoltată într-un singur cadru, care le are pe toate: umor, acţiune şi tragedie.


TEMPTATION

Camille Canonne, Laura Bouillet, Michael Hoft, Catherine Le Quang, Pauline Raffin, Martin Villert, Franţa, 2017, 4’57’’

TENTAŢIA

Un urs lacom încearcă din răsputeri să fure un coş de picnic, situat într-o tabără de cercetaşi. Din păcate pentru el, tabăra e condusă de un instructor fost militar, care e obsedat de etichetarea lucrurilor. Ursul nu-şi dă seama că se va angaja într-o frenetică urmărire în mare viteză…


TimiKids II (10-15 ani) (73’29”)

A ROBOT IS A ROBOT

Emil Friis Ernst & Nilas Røpke Driessen, Danemarca, 2017, 6’01’’

UN ROBOT E UN ROBOT

În urma sfârşitului tragic al carierei sale militare, un veteran de război robot dezactivat îşi găseşte locul printre oameni, în grija tandră a unei bătrâne doamne şi se angajează în salonul ei de coafură pentru pisici. Întrebarea rămâne dacă el poate să lase în urmă zilele sale ca robot ucigaş nemilos sau dacă va da curs instinctelor ucigaşe sinistre, care sunt o parte-cheie a programării lui.


MISSION ACCOMPLISHED

Hanna Mathis, Austria, 2018, 21’33’’

MISIUNE ÎNDEPLINITĂ

Hotărât să-şi găsească tatăl demult pierdut, tânărul Pol o recrutează pe insteaţa Sophie, ca să-l ajute în misiunea sa aventuroasă de a construi o rachetă şi de a zbura spre Lună. Tânărul Pol are un ţel: să-şi găsească tatăl demult pierdut. Datorită viselor lor comune de a călători în spaţiu, Pol e convins că tatăl lui e pe Lună şi cere ajutorul unei fete deştepte pe nume Sophie, pentru a construi o rachetă. Pe tot parcursul misiunii lor îndrăzneţe, se dezvoltă o prietenie profundă între copii, care îi ajută să depăşească propriile lupte unice.


ÁMOME

Alba Capilla & María Pulido, Spania, 2017, 4’

IUBEŞTE-MĂ

Ana e o tânără femeie, plină de nesiguranţe. Împovărată de grijile ei, ea vrea să accepte adevărata ei identitate, dar anxietăţile ei o împiedică să se bucure de viaţă. „Ámome” e o alegorie suprarealistă, care susţine că acceptarea de sine şi comunicarea interpersonală sinceră sunt necesare pentru a dezvolta capacitatea de a iubi.


CAZATALENTOS

José Herrera, Spania, 2018, 7’

CĂUTĂTORUL DE TALENTE

Dominique a fost cel mai renumit căutător de talente din Paris. Acum, el e doar umbra trecutului lui, până când o descoperă pe Sofía, o dansatoare spaniolă de flamenco, care emigrează în Franţa din cauza Războiului civil spaniol şi care ascunde secretul celui mai mare talent din istorie.


LOS EMIGRANTES

Andrés Llugany, Argentina, 2017, 13’

EMIGRANŢII

Un tată şi fiul lui se pregătesc să călătorească, în căutarea unei vieţi mai bune; dar ceea ce pare o decizie simplă se va transforma într-o odisee plină de capcane, înaintea cărora ei trebuie să facă sacrificii.


ПРИЧИННА

Andrii Shcherbak, Ucraina, 2017, 21’55’’

PRYCHYNNA: POVESTEA IUBIRII

Războiul desparte iubiţii, dar inimile lor rămân împreună. Tânăra femeie îţi pierde minţile, dar iubirea îi dă putere să-şi aştepte iubitul.