TIMIKIDS

TimiKids I (6-10 ani) (57’)

MEDO TRAPAVKO

Tomislav Gregl, Croația, 2017, 8’7’’

URSULEȚUL FĂRĂ GRIJI

Povestea prieteniei și a bunătății. Ursulețul fără griji e un ursuleț jucăuș, căruia nu prea îi pasă de regulile pădurii. Într-o zi, după ce salvează albina de un necaz, el câștigă o prietenie care îi va schimba viața.


KEIRO

Tatiana Juskewycz, Benoît Leloup, Franck Menigoz, Zoé Nérot, Charlotte Poncin, Franța, 2016, 5’12’’

KEIRO

O tânără fată călătorește cu o creatură gigantică, care merge cu ea, până când fata ajunge la maturitate.


LE CHANT DES GRENOUILLES

Violaine Pasquet, Franța, 2016, 10’41’’

CÂNTECUL BROSCUȚELOR

În Louisiana, la căderea nopții, când toată lumea adoarme, o broscuță a început să cânte în adâncurile mlaștinii. E povestea unei muzici care dă forța de-a trăi, într-o natură ostilă și crudă, unde nedreptatea e maestră de ceremonii…


BOOBA – ATTIC

Aleksej Kotenochkin, Rusia, 2016, 4’6’’

BOOBA – PODUL CASEI

Booba e drăguț și iscoditor, ca un copil de cinci ani. El explorează lumea, fără mânie sau ranchiune, doar cu bucurie și mirare. Nimeni nu știe de unde a venit el, dar e evident că a pierdut ultimii 100 de ani de progres uman și explorează locații moderne cu o energie și un entuziasm fără limite.


SELFIE CAT

Geoffrey Assie, Emeline Bernard, Elsa Divet, Franța, 2016, 3’15’’

POZĂ CU PISICA

Victoire, o fată de 14 ani, încearcă cu disperare să facă o poză cu pisica ei obeză, „Brioșă”, în speranța că va câștiga un concurs. Problema e că „Brioșă” trebuie să ajungă urgent la micuța ei litieră.


MARATONDAGBOKEN

Hanne Berkaak, Norvegia, 2015, 8’

JURNAL DE MARATON

Cel mai rece maraton de pe pământ. „Mereu Ultima” se angajează într-un maraton aventuros, prin peisajul rece ca gheața și mitic al Laponiei. Dar, curând, ea descoperă că alergarea nu va fi o linie dreaptă între start și sosire. Evenimente grotești, tentații neprevăzute și absurdități voioase o tot abat de la drum, căci ea rămâne tot mai mult în urmă. Dar, la final, toate devierile și întâlnirile neașteptate devin răsplata pentru eforturile ei, în momentul în care trece linia de sosire. În cele din urmă, nu e despre a câștiga sau a pierde. Ci despre riscul de a te pierde pe tine însuți.


DIVCHINA I SONTSE

Olena Potyomkina, Ucraina, 2015, 17’30’’

FATA ȘI SOARELE

O tânără fată trăiește singură în taiga. Singurul ei prieten e Soarele. O ajută și are grijă de ea. Într-o zi, fata dispare. Soarele o caută peste tot, dar nu o poate găsi. Încetează să mai strălucească – cu ce scop? Mai târziu, fata se întoarce. Dar ceva s-a schimbat în ea. Prietenia lor e pusă la încercare.


TimiKids II (11-14 ani) (63’)

ご苦労様 / GOKURŌSAMA

Clémentine Frère, Aurore Gal, Yukiko Meignien, Anna Mertz, Robin Migliorelli, Romain Salvini, Franța, 2016, 6’53’’

GOKUROSAMA

Dis-de-dimineață, într-un centru comercial japonez, o vânzătoare se blochează. Pentru a o ajuta, tânărul său angajat hotărăște să traverseze centrul comercial cu ea.


FERNWEH

Bianca Canato Toloi, Brazilia, 2016, 12’

DOR DE DUCĂ

Luna trăiește în propria ei lume unică, fantastică și ostilă, în care ziduri enorme nu o lasă să vadă ce e dincolo de ele. Acolo, libertatea și mișcările ei sunt controlate, iar ea își face îndatoririle, fără măcar să întrebe de ce. Într-un rar moment de fericire, se hotărăște să plece. În drumul ei, se ivesc obstacole, iar ea le distruge, dărâmând tot ce-i era cunoscut.


Meanwhile

Aurélia Deleplanque, Jordan Delquie, Charles Fort, Rudy Langoux, Sophie Roques, Franța, 2016, 5’5’’

Între timp

Fantezia și călătoria interioară a unui bărbat, între vis și realitate.


POLSKA WARRIOR

Camiel Schouwenaar, Polonia, 2017, 25’

LUPTĂTORUL POLONEZ

Eryk, alias „Luptătorul polonez”, e eroul indiscutabil în jocul virtual „Vânătorul de aur”, dar, în viața reală, el e invizibil. Prietena lui de joc, Laura, îi arată cum să folosească abilitățile lui de joc în viața reală, pentru a-l înfrunta pe tatăl lui dominator. „Luptătorul polonez” e un film de animație și de aventură, despre frică, iubire și jocuri pe calculator. Timidul Eryk locuiește într-un apartament deplorabil, cu tatăl lui, Dobry, și cu trei colegi polonezi. Când bărbații sunt la muncă, Eryk poate juca jocul preferat: „Vânătorul de aur”. Ca avatarul său dur, „Luptătorul polonez”, se luptă, împreună cu Laura, pentru dorita „Coroană de aur”. Dar, în viața reală, Eryk nu e deloc viteaz. Face, de bunăvoie, ceea ce-i cere tatăl său să facă: curățenie, gătit și lecții forțate de înot. Eryk nu poate înota, dar îi e frică să-i spună tatălui său. Când Dobry află că Eryk nu-și poate obține diploma de înot, devine furios și îi ia laptopul. Eryk a pierdut, acum, totul. Înfuriat, el fură „Mopedul de aur” al tatălui său. În timpul unei urmăriri nebune cu mopedul, între tată și fiu, tatăl cade de pe un pod și în râul adânc. Eryk trebuie să-și înfrunte temerile, pentru a-și salva tatăl de la înec. Descoperă că e ceva de câștigat și în viața reală.


AŽDAJA

Ivan Ramadan, Bosnia-Herțegovina, 2016, 12’

DRAGONUL

Filmul e bazat pe o legendă existentă a unei creaturi dragon, cu arătare de şarpe, ce sălăşluieşte în îndepărtaţii munţi bosnieci. Într-un sătuc bosniac, ascuns printre pante abrupte de munte, în decursul veacurilor, ritualul invocării Marelui Dragon are loc în fiecare primăvară. Marele Dragon e paznicul satului. Odată cu trecerea timpului, ritualul se schimbă treptat și își pierde tăria. Satul nu mai e ascuns. Noi credințe și zeități ciudate îi iau în stăpânire populația…