TIMIKIDS

Secțiune 7-11 ani

SEE YOU LATER

Jeon Seungbae, Coreea de Sud, 2015, 8’21’’

See you later

NE VEDEM MAI TÂRZIU

Pentru acest iepuraş, e timpul să iasă afară să se joace, acum când părinţii lui sunt ocupaţi înăuntru. Iepuraşul se împrieteneşte cu un lup tânăr, cu care se bate cu bulgări… Adulţii de care se ciocnesc par a simţi un pericol pe care iepurele nu-l vede, dar nimeni nu-l împiedică să-şi urmeze noul prieten în casa lui…


THE SHORT STORY OF A FOX AND A MOUSE

Camille Chaix, Hugo Jean, Juliette Jourdan, Marie Pillier, Kevin Roger, Franța, 2015, 6’14’’

The short story of a fox and a mouse

SCURTA POVESTE A UNEI VULPI ȘI A UNUI ȘOARECE

O vulpe singuratică vânează un șoarece, iar relația lor va evolua, pe măsură ce două bufnițe se amestecă în vânătoare.


HEY DEER!

Örs Bárczy, Ungaria, 2015, 6’

Hey deer

SALUT, CĂPRIOARĂ!

Un scurtmetraj de animație despre o adorabilă căprioară, ce bea cacao și e dornică să deretice și să sape cu lopata zi de zi, în fața casei. Totuși, în fiecare noapte are loc un cutremur suspect, care provoacă haos în fiecare zi și care face insuportabilă viața prietenului nostru. Între două cești de cacao, adevărul nemaipomenit iese la iveală și schimbă pentru totdeauna viața căprioarei…


CHATARRA

Walter Tournier, Uruguay, 2015, 5’

Chatarra

GUNOI

Amintiri din viață, într-o lume apocaliptică.


LUNE ET LE LOUP

Toma Leroux & Patrick Delage, Franța, 2014, 6’16’’

La lune et le loup

LUNA ȘI LUPUL

Noaptea, într-un orășel adormit, într-o bucătărie părăsită, un cuptor cu microunde pornește, o sticlă se încălzește, un bebeluș flămând gângurește. Cine o să-l hrănească?


UKA

Valle Comba Canales, Spania, 2016, 3’

Uka

UKA

Uka e o fetiță care locuiește într-o fabrică abandonată și gri. În timp ce pictează una din pânzele sale, ea descoperă o cale de a schimba felul în care vede lumea.


BAT TIME

Elena Walf, Germania, 2015, 3’59’’

Bat time

TIMPUL LILIACULUI

Când noaptea se lasă peste fermă, un mic liliac se trezeşte. Oo, ce grozav ar fi să latru cu un câine sau să cânt cu un cocoş… şi să sar şi să dansez! Micul liliac vrea ca cineva să-i ţină companie. Nu vrea să fie singur. Îşi caută un prieten.


ROSSO PAPAVERO

Martin Smatana, Slovacia, 2014, 5’17’’

Rosso papavero

CIRCUL „MACULUI ROȘU”

A fost o dată ca niciodată, într-o noapte înstelată, un băiețel cu capul plin de fantezii, care este martorul unor interpretări de circ ca de basm. Năucit de lanțul nesfârșit de atracții sclipitoare, el își dă seama că prețul pentru un bilet în cortul fantastic al circului este prea mare, iar poarta dintre realitate și vis se închide.


Secțiune 12-14 ani

ISAND

Riho Unt, Estonia, 2015, 18’20’’

Isand

STĂPÂNUL

Un câine, Popi, și o maimuță, Huhuu, își așteaptă Stăpânul să vină acasă. Într-o zi, Stăpânul nu mai vine… Începând cu această zi, începe viața lor împreună. Popi, fiind, de fapt, mai puternic și mai deștept, capitulează în fața mofturilor maimuței, simbolizând astfel obediența lui și dorința de a se face mereu util. De cealaltă parte, Huhuu simbolizează trivialitatea și prostia. Asta e realitatea, mai fantezistă ca un vis și mai cruntă ca adevărul. Scenariu bazat pe nuvela „Popi și Huhuu”, de Friedebert Tuglas.


LE COURS DE NATATION

Olivia Boudreau, Canada, 2015, 11’2’’

Le cours de natation

LECȚIA DE ÎNOT

Adusă de mama ei la prima sa lecție de înot, o fetiță de 7 ani trebuie să-și găsească singură locul în lumea nefamiliară a piscinei.


CATATUMBARÍ

Oriana Contreras, Venezuela, 2015, 6’57’’

Catatumbari

CATATUMBARÍ

Atunci când Roque ascultă la un radio vechi că fulgerul etern din Catatumbo este pe cale să dispară, el se îmbarcă, alături de fiul său, pentru o călătorie cu barca, pentru a ajunge, în cele din urmă, să fie martori atunci când lumina strămoșilor lor strălucește pentru ultima dată.


MIEL BLEU

Constance Joliff, Daphné Durocher, Fanny Lhotellier, Franța, 2015, 4’45’’

Miel bleu

MIERE ALBASTRĂ

O albinuță, alergică la polen, descoperă un extraordinar produs care va avea un impact dramatic asupra vieții stupului…


FISHING

Sungah Im, SUA, 2015, 2’

Fishing

PESCUIT

„Pescuit” este despre povestea ironică a doi pești care luptă să se pescuiască unul pe celălalt. Dnul S., un pește slab și înalt, pescuiește pe coliba sa plutitoare, in mijlocul lacului. În sfârșit, când momeala sa mișcă, el începe să ruleze firul, dar află că mai este un pește ce pescuiește împotriva cârligului său, pe partea cealaltă. Încească să tragă tare de undița sa, dar dnul B., un pește puternic și viguros, nu e un adversar ușor de învins. Cei doi încep să se lupte.