Juriu și Premii

Premii

Competitie internationala

Trofeul Timishort pentru cel mai bun film: KAPITALISTIS
Mentiunea speciala a juriului: EL SOL DE IPANEMA

Competitie nationala

Premiul pentru cel mai bun film romanesc: DATE NIGHT
Mentiunea speciala a juriului: CEL MAI BUN CLIENT

Videorama

Premiul Videorama pentru cel mai bun film experimental: FLAME
Mentiunea speciala a juriului: NUESTRA CANCIÓN A LA GUERRA

Juriu

Wafa'a Halawi

Wafa’a Celine Halawi

Wafa’a e o actriţă şi cineastă libanezo-franceză. A absolvit studii la Universitatea Libanezo-Americană, Academia de Film din New York şi „University College London”. Wafa’a a lucrat în Marea Britanie şi în Liban. Pe lângă faptul că predă film la Universitatea Libanezo-Americană, a regizat, de asemenea, 9 scurtmetraje, selectate la diverse festivaluri internaţionale. Ca actriţă, Wafa’a a urcat pe scenă încă de la vârsta de 5 ani şi a jucat recent în 3 lungmetraje libaneze, interpretând, de asemenea, rolul principal într-o coproducţie germano-libaneză prezentată la Berlinala din 2017. Din 2015, Wafa’a e şi directorul Festivalului de Film Libanez din Beirut.

Processed with VSCO with acg preset

Dalia Castel

Dalia Castel e o cineastă israeliană, stabilită în Berlin. A crescut în Ierusalim şi a studiat montaj în Tel Aviv. În 1998, munca ei în premiatul film „Sentiment urban”/ „Kesher Ir” (în regia lui Jonathan Sagall) a fost răsplătită cu o nominalizare pentru Premiile „Ophir”, „Oscar”-urile israeliene. A trăit 7 ani la Roma, lucrând ca monteur. Cu cineastul italian Alessandro Cassigoli, a realizat diferite documentare, premiate la festivaluri de film din întreaga lume. Din 2007 Dalia lucrează în Berlin. A produs şi regizat independent „Ierusalimul pentru laşi”/ „Jerusalem for cowards”, care a câştigat „Cel mai bun lungmetraj” la Festivalul „Boddinale”, din 2015. Dalia e interesată să exploreze noi feluri de exprimare, care trec dincolo de formatul rigid al realizării convenţionale de documentar. În 2017, împreună cu Corrine Kitzis, Dalia a fondat compania „Mull şi Kiez”.

Milja Mikkola

Milja Mikkola

Milja Mikkola e directorul de programe al Festivalului de Film „Midnight Sun”. E, de asemenea, co-directorul fondator al Festivalului de Film „Viva Erotica” din Helsinki, care celebrează istoria sexului pe celuloid. Milja a studiat teoria filmului, la Universitatea „Brunel” din Londra şi jurnalism vizual, la Universitatea din Tampere/ „Tampereen Yliopisto”. Totuşi, aparţinând speciei pe cale de dispariţie a proiecţioniştilor de modă veche, adevăratele sale origini sunt în opera cinematografică.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Vladimir Blaževski

Născut în Skopje (Macedonia), în 1955, Vladimir Blaževski a absolvit regia de film la Academia de Film, Teatru, Radio şi Televiziune din Belgrad. Din 1994, este profesor de teoria şi istoria filmului, la Facultatea de Arte Dramatice din Skopje/„Факултетот за драмски уметности – Скопје”, a Universităţii „Sfinţii Chiril şi Metodiu”. A mai regizat: „Pank n-a murit” (2011), „Misterul tubei lui Wagner” (2009, documentar), „Fabula brutăriei” (2003, documentar), „Zeci de poveşti despre vin” (2002, documentar), „Piaţa chineză” (2001, documentar), „Bulevardul Revoluţiei” (1992), „Hi-fi” (1987).

Tudor Giurgiu

Tudor Giurgiu

Membru al Academiei Europene de Film, Tudor e fondatorul şi preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Filmului Românesc şi al evenimentului ei principal, Festivalul Internaţional de Film „Transilvania” („TIFF”). Tudor a fost, de asemenea, directorul general al Televiziunii Române („TVR”), între 2005-2007. Debutul lui regizoral, lungmetrajul „Legături bolnăvicioase”, a fost selectat în secţiunea „Panorama” la Berlinala din 2006. Scurtmetrajul lui „Superman, Spiderman sau Batman” (2011) a câştigat premiul pentru „Cel mai bun scurtmetraj european”, la ediţia din 2012 a Premiilor Academiei Europene de Film. Cel mai recent film al lui, „De ce eu?” a avut premiera în 2015, în cadrul secţiunii „Panorama” a Festivalului de la Berlin. Tudor a produs sau co-produs multe lungmetraje premiate la nivel internaţional.